News Header

Klikpaden

Dyckerhoff en Dyckerhoff Basal op de 62e Betondag in RotterdamInteressante voordrachten en levendige discussies over de toekomst van beton op een nieuwe locatie

De Betondag is één van de grootste eendaagse beurzen van de bouwsector in Europa en de belangrijkste vaktentoonstelling van haar soort in Nederland. Het is de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor vertegenwoordigers uit alle sectoren van de betonbouwindustrie uit voornamelijk Nederland. De bezoekers en exposanten maken al jaren van het evenement gebruik om kennis en ervaringen uit te wisselen over de actuele ontwikkelingen in de sector.

De Van Nellefabriek, ooit de modernste productievestiging van Nederland en vandaag UNESCO werelderfgoed, maakte voor het eerst een tentoonstelling op één niveau mogelijk. Omdat het gebouw sinds zijn renovatie volledig duurzaam is, vormde het de ideale locatie voor het evenement, dat vooral over de duurzaamheid van beton ging. De belangrijkste vraag daarbij: “Hoe past beton in een toekomst die wordt gekenmerkt door veranderingen van het klimaat en de demografie?” inspireerde ook tot het motto van het evenement van dit jaar “Panorama Beton”.

De bijeenkomst ging ook met een vaktentoonstelling gepaard. In de ruime tentoonstellingshal waren bovendien themazones met presentaties, debatten, workshops of wedstrijden. Eén dag voordien hadden voor het eerst leerlingen van het hoger secundair onderwijs en studenten van de hogescholen en leerkrachten de gelegenheid om de tentoonstelling te verkennen vóór het vakpubliek.

Op een gemeenschappelijke stand presenteerden Dyckerhoff GmbH en Dyckerhoff Basal Nederland B.V. zowel producten uit het standaardportfolio als innovatieve en moderne bindmiddelen resp. betonsoorten die - volgens het motto van het evenement - de duurzaamheid verbeteren van de bouwwerken die ermee worden gemaakt.

Website: http://www.betondag.nl